Bahan-bahan :
150 gm Butter
1 cawan nestle baking cocoa
4 telur
2 cawan gula
1 sudu teh essen vanilla
3/4 tepung gandum self raising
1 paket choc bits (Atauwhite choc bits)
Cara-cara:
- Panaskan oven pada 160 Degree. 27 cm x 18 cm x 3 cm tin dengan kertas pembakar (baking paper)
- Leburkan butter dan campurkan dengan nestle baking coca. Apabila sejuk sedikit pukulakn telur dan gula dan vanilla essen.
- Ayakkan tepung campurkan adunan tadi bersama. Gaulkan dengan choc bits.
- Masukkan ke dalam tin dan bakar selama 45-50 mins sehingga masak. Gunakan lidi untuk memeriksa.
- Biarkan sejuk 20 min sejuk dan alihkan selepas itu sejukkan lagi ke temperature bilik.
- Potong ikut saiz bar. Gunakan tepung nestle cocoa untuk hiasan diatasnya.
- Hidangkan.
No comments:
Post a Comment