Sunday, 12 May 2013

Brownie Cahayareya




Bahan-bahan :

150 gm Butter
1 cawan nestle baking cocoa
4 telur
2 cawan gula
1 sudu teh essen vanilla
3/4 tepung gandum self raising
1 paket choc bits (Atauwhite choc bits)

Cara-cara:

  • Panaskan oven pada 160 Degree. 27 cm x 18 cm x 3 cm tin dengan kertas pembakar (baking paper)
  • Leburkan butter dan campurkan dengan nestle baking coca. Apabila sejuk sedikit pukulakn telur dan gula dan vanilla essen.
  • Ayakkan tepung campurkan adunan tadi bersama. Gaulkan dengan choc bits.
  • Masukkan ke dalam tin dan bakar selama 45-50 mins sehingga masak. Gunakan lidi untuk memeriksa.
  • Biarkan sejuk 20 min sejuk dan alihkan selepas itu sejukkan lagi ke temperature bilik.
  • Potong ikut saiz bar. Gunakan tepung nestle cocoa untuk hiasan diatasnya.
  • Hidangkan.


No comments:

Post a Comment